Klik hier om terug te keren naar de startpagina
Tarwegras & Kiemgroenten
  print deze pagina | deze pagina doorsturen
Tarwegras
Algemeen
Uit de resultaten van een onderzoek, gehouden onder Nederlandse consumenten, kwamen een aantal kreten naar voren. Zo bleek dat de Nederlandse consument het belangrijk vindt om er goed uit te zien, meer te presteren, zich goed te voelen, gezond ouder te worden, geen gezondheidszorgen te hebben en hun kinderen een goede start te geven.

Dat is duidelijke taal! En ook heel logisch natuurlijk want wie wil nu niet vitaal zijn en blijven? Het is alleen moeilijk een goede, snelle, oplossing te vinden om een gezond voedingspatroon te combineren met je dagelijkse (vaak drukke) bestaan.

De oplossing van Living Foods... t
arwegras sap en kiemgroentenWat is tarwegras?
Tarwegras is een kleine, groene, snel groeiende plant die uiteindelijk uitgroeit tot tarwe. Deze plant beschikt in de groeifase over een unieke samenstelling met daarin alles wat ons lichaam nodig heeft om vitaal te blijven en gezond te blijven functioneren.

Biologisch geteeld tarwegras, zoals het met Living Foods tarwegras gekweekt wordt, bevat vrijwel alle van de ruim 100 elementen, in de vorm van de ons bekende vitaminen en mineralen. Deze worden door het menselijk lichaam gemakkelijk en met weinig energie gebruik opgenomen.

Er wordt tegenwoordig veel gediscussieerd over vitaminen en de vele voedingssupplementen die op de markt verkrijgbaar zijn. Gebleken is dat er een duidelijk verschil bestaat tussen vitaminen uit levende organismen en vitaminen in dode vorm zoals een capsule of pil.

Tarwegras sap is een levende bron en voorziet je lichaam van levende ''Zonne-energie''!

Na een relatief korte teeltperiode, kan het tarwegras geoogst en geperst worden. Het diep groene sap staat bol van de vitaminen, mineralen, enzymen, chlorofyl en vitale energie. Waarom tarwegras?
Tarwegras sap is een puur sap dat onttrokken wordt uit jong tarwegras. Je verteringsstelsel is er niet op gebouwd om gras te kunnen verteren, maar het sap uit het gras wordt zonder moeite door je lichaam opgenomen.

Het sap bestaat voor zo'n 70% uit chlorofyl (het stofje dat verantwoordelijk is voor fotosynthese) en daarnaast bevat het sap actieve enzymen, vitamines, mineralen, aminozuren en andere voedingsstoffen.

Als voorbeeld:
Eén glaasje tarwegras sap van 30ml staat gelijk aan onze dagelijkse behoefte aan groente en fruit!

De werking van chlorofyl
Het stofje chlorofyl staat bekend om een aantal belangrijke werkingen. Het zou zorgen voor onder andere:

+ een betere bloedcirculatie,
+ een betere toevoer van zuurstof in het bloed,
+ reinigende kracht binnen het lichaam.

Chlorofyl kan uit veel planten onttrokken worden, maar tarwegras onleent zicht hier het beste voor omdat het daarnaast ook nog eens het vermogen heeft vrijwel alle elementen op te nemen die je lichaam nodig heeft en om te zetten in stoffen die je lichaam opneemt.


Voor meer informatie lees het voedingsdossier van Hilde Maris in Leef Nu:  Zie achtergrondinformatie


Verlies van waarde
Het is algemeen bekend dat groente en fruit hun waarde verliezen naarmate de tijd verstrijkt na het oogsten. De hoeveelheid vitamine C daalt in de eerste 24 uur na het oogsten met ongeveer 50%.
Tarwegras groeit tot aan het moment dat het geperst wordt. Verser is niet mogelijk!

Het enige wat je hoeft te doen is zelf tarwegras van Living Foods te kweken en te persen.


Wil je weten welke produkten we je kunnen bieden over tarwegras ?  Klik hier voor onze webshop.


 
 
 
 
 
 

Home  |  Disclaimer  |  Privacy policy